boeken
Tik de zoekterm in het vak op internet in deze site 

 

BOEKEN

 

Luc Cielen

De mythische sterrenhemel.

De oorspronkelijke verhalen over de 13 sterrenbeelden van de dierenriem.

Verhalen uit de Mesopotamische, Egyptische en Griekse mythologieën en de adaptatie ervan in joodse, christelijke en islamitische teksten. Met duidelijke sterrenkaarten.

Standaard Uitgeverij Antwerpen. 22,50 euro

LAATSTE EXEMPLAREN AAN 18,00 EURO.

bestellen

ISBN 978 90 02 23187 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Luc Cielen

De sterrentuin.

20 verhalen over 40 sterrenbeelden die sinds de oudheid bekend zijn en nu nog steeds te zien zijn. Voor jeugd vanaf 11 jaar. Prachtig geïllustreerd door Iris Beekman. Duidelijke sterrenkaarten bij elk verhaal en een grote sterrenkaart op afficheformaat als extraatje. Uitgeverij Manteau Antwerpen.

UITVERKOCHT

ISBN 978 90 223 2345 8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geredigeerd door Luc Cielen:

Oogst van oorlog

Jan Smolders

 

Op Amazon kunnen jullie recensies vinden van personen die het boek OOGST VAN OORLOG daar gekocht hebben. Ze zijn uiterst positief.

We hebben echter ook de professionele recensenten, die recensies in hun catalogussen publiceren. Hierbij enkele uittreksels van recensies van top organisaties.

Kirkus: “de snelle plot levert overvloedig, behendig gecreëerd drama en suspense. Smolders portretteert kundig de dorpsbewoners die uitgeput zijn van de oorlog, maar ook hopen, vooral na de geallieerde invasie in Normandië, dat ze eindelijk niet langer gevangenen in hun eigen huis zullen zijn. Dit is een aangrijpende beschrijving van eenvoudig heldendom en complexe morele ambiguïteit.”

Foreword Clarion: “Oogst van oorlog, een novelle van Jan Smolders, speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog in een dorpje waar buren geplaagd zijn door twijfels over elkaar, zelfs als degenen die weigeren te wanhopen heldendaden uitvoeren in stilte. Een spannende plot markeert de spanning tussen morele rechtvaardigheid en doen wat nodig is om te overleven, zelfs als er daarvoor aanvechtbare middelen moeten gebruikt worden.”

Foreword Clarion: “Oogst van oorlog is een diepe duik (?) in de gecompliceerde situatie tijdens de eindperiode van de Tweede Wereldoorlog in een Vlaams dorp. Wie er aan de goede of de verkeerde kant staat is een vraag die alleen maar een complex, getemperd antwoord toelaat. Onwaarschijnlijke helden onthullen de vele manieren waarop mensen kunnen kampen met extreme druk.”

Blueink: “Oogst van oorlog: een Vlaamse roman, een boeiende WWII historische roman die dramatisch

illustreert hoe de oorlog gewone burgers kan transformeren in schurken zowel als helden.”

Blueink: “Oogst van oorlog is non-stop lectuur. Het verhaal brengt een levendig beeld van het groeiend wantrouwen in een dorp tussen zijn diverse en geloofwaardige personages als het gerucht de ronde doet dat de bevrijding nabij is en represailles voor verraad imminent.”

 

Geïnteresseerd? Gebruik deze links:

https://www.shopmybooks.com/BE/nl/book/jan-smolders-1/oogst-van-oorlog

https://www.shopmybooks.com/BE/nl/book/jan-smolders-3/oogst-van-oorlog-luxe-editie-1

 

of. voor de ebook versie, ga naar www.kobobooks.com en kies "nederlands"